top of page

Mà amb 3 dits?

Buscant models de mans artificials a la xarxa hem trobat un molt lleig però que ens ha provocat una reflexió: tots 5 dits són imprescindibles?

De manera intuïtiva hem pensat que en una mà deu haver 3 dits imprescindibles: el polze, l'índex i el cor. Aleshores ... què passaria si la nostra mà tingués només 3 dits?

  • Que si estan ben situats, la mà podria fer igualment les sevs funcions bàsiques.

  • Que estalviaríem diners (cada dit necessitarà un servo per moure's, i segurament un sensor). Per tant el resultat final seria més sostenible i assequible per tothom.

  • Que el producte final seria més lleuger i per tant, més còmode de portar.

Tot això ens semblen avantatges, però l'aspecte de la mà amb 3 dits seria estrany. Això ens ha portat a una nova reflexió: és important que un membre artificial vulgui semblar natural?

Som conscients que, encara que ens ho proposéssim, amb els nostres coneixements i mitjans no ho aconseguiríem. A més, pot ser que de partida una mà artificial no pretengui amagar que ho és ajudaria a normalitzar el fet que algunes persones poden recuperar o aconseguir qualitat de vida gràcies a la tecnologia.

Això no vol dir de cap manera que una mà protèsica hagi de tenir aspecte de mà robòtica. Nosaltres fugirem d'aquesta associació, per això no parlarem mai de mà robòtica sinó de mà artificial.

Ens agrada la idea. Potser la nostra mà tindrà només 3 dits. Ara cal informar-se si la nostra reflexió inicial (només 3 dits imprescindibles) és anatòmicament i biomecànicament certa.

Comments


bottom of page