top of page

Els mòduls bluetooth

Actualizado: 9 dic 2018

Recentment vam estar fent totes les proves del nostre projecte mitjançant cables, això seria un inconvenient en el futur a l'hora de posar-nos el sensor muscular al braç. Per això vam pensar diferents formes de poder enviar informació del sensor a la mà sense necessitat de cables. Finalment vam decidir que utilitzaríem uns mòduls bluetooth amb dues plaques per poder connectar-les i que puguin rebre i enviar informació entre elles.


 

Bluetooth? Què és?

El bluetooth és un tipus de comunicació estàndard que fa possible la transmissió de veu i

dades entre diferents equips mitjançant un enllaç per radiofreqüència. -És una xarxa d'uns 10 metres d'abast aproximadament. -Pot ser privada mitjançant una clau de seguretat. -És més fàcil d'implementar a les plaques Arduino.



Que son els mòduls bluetooth?

Per poder establir la connexió sense fils entre les dues plaques Arduino necessitarem l'ús de dos mòduls bluetooth un receptor i un emissor.


Mòduls?

Els mòduls són aquell component físic, és a dir, el "Hardware" que utilitzarem per què la placa sigui capaç d' emetre i rebre informació, ja que les plaques Arduino bàsiques no poden fer això.


Tipus

Els mòduls més utilitzats són els tipus HC-06 i els HC-05 amb dues principals diferencies:

-HC-05 És un mòdul que pot actuar com esclau o mestre es a dir pot rebre (slave) i enviar informació (master) això es pot configurar mitjançant l'utilització dels comands AT que són unes claus que posa el fabricant que s'han d'enviar al mòdul la primera vegada que l'utilitzem.

HC-06 Aquest tipus de mòdul té un preu més reduït que els HC-05 però només poden fer la funció d'esclau, és a dir, necessitarem un mòdul HC-05 per poder-lo fer funcionar.



 

Nosaltres hem fet servir dos mòduls de tipus HC-05, ja que així tenim la seguretat de que podem configurar els dos independentment com esclau o mestre sense cap problema. En aquest moment estem treballant en el programa que farem servir en el nostre projecte. Si voleu estar al dia del nostre avenç segueix-nos a les nostres xarxes socials:

Instagram: @artificalhandtr



Comments


bottom of page