top of page

Músculs mà

Actualizado: 14 nov 2018

Els músculs de la mà, es divideixen en regió palmar (anterior)i regió dorsal (posterior). La regió palmar està dividida en regió tenar (músculs destinats al pulgar), región hipotenar (músculs destinats al dit petit) i un grup mitjà on es troben els músculs interossis i lumbricals.


Músculs de la regió palmar: Són un total de 15, repartits en grups de quatre per a las diferents regions: tenar, hipotenar.

-Región o eminencia tenar: És una massa muscular, amb forma de gota, que constitueix la base del pulgar. La seva funció es controlar el moviment del pulgar.

Està format per 4 músculs: abductor curt del pulgar, flexor curt del pulgar, oponent del pulgar i aductor del pulgar.

Abductor curt del pulgar:

La seva funció es separar o allunyar el pulgar de la mà. Flexor curt del pulgar: La seva funció és la flexió del dedo pulgar corbant-lo cap la palma de la mà. Oponent del pulgar:

La seva funció es oposar o enfrentar el pulgar a la palma de la mà i als restos dels dits. Aductor del pulgar: La seva funció és portar el dit cap a la palma de la mà des de una posició d' abducció.


-Región o eminencia hipotenar: Palmar curt, abductor del dit petit, flexor curt del petit i oponent del petit. Palmar curt: El múscul palmar curt es una làmina muscular aplanada, fina y quadriláàera, situada en el teixit cel·lular subcutani.

El múscul palmar curt plega la pell de la eminància hipotenar.

Abductor del petit: Es comporta com un múscul interossi. Es pot considerar com separador del petit. Separa el cinquè dit del quart (anular) i ayuda en la flexió de la articulació metacarpofalàngica del petit.

En casos de polidactilia, el sisè dit es mogut por aquest múscul. Flexor curt del petit:

És un múscul petit, fusiforme i inconstant. Flexiona el cinquè dit a través de la flexió de la articulació metacarpofalàngica. Oponent del petit: És el múscul més profund dels hipotenars. És pla, triangular i es troba per davant del cinquè metacarpi. Fa rotar i apropa capel pulgar el petit. -Lumbricals: Son quatre fusiformes, amb un tendó allargat.

Flexionen la falange proximal y extenen les distals dels quatre últims dits. -Interossis palmares: Són els músculs més profunds de la mà, són tres i es troben entre els metacarpians. Aproximen els metacarpians al eix de la mà. -Interossis dorsals: Són quatre músculs que s' originan en la diàfisis dels metacarpians i s' inserten en la base de la primera falange dels dits. Actuen com flexors metacarpofalàngics abductors dels dits. La funció d' aquests músculs es la flexió de l' articulació metacarpofalàngica i la abducció(separació) dels dits.

Entradas Recientes

Ver todo

Mides de la mà

Falangeta=2,6cm Falangina= 3cm Falange= 4,8 cm Metacarpo=8,6cm Pulgar: Falangeta= 3cm Falange= 4 cm Aquestes mides les hem agafat de la...

Comments


bottom of page